04.jpg

Υπερμαραθώνιος Πηλίου ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

. . . . . . .

2015

ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 2015

Ενημέρωση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:
Από τη διοργάνωση ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» 2015 (μαραθώνιος και ημιμαραθώνιος) παρατείνονται μέχρι 22 Μαρτίου 2015. Η οικονομική τακτοποίηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών των αθλητών θα γίνεται το αργότερα μέχρι 31 Μαρτίου χωρίς καμία παράταση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Η γραμματεία της διοργάνωσης θα λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Αγριάς στην παραλία της Αγριάς το Σάββατο 4 Απριλίου από 18:00 – 22:00 και την Κυριακή 5 Απριλίου (ημέρα του αγώνα) από 07:00 – 07:45.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
Για λόγους αισθητικής των διαδρομών και ασφάλειας των αθλητών, οι χαράκτες τροποποίησαν τις διαδρομές του αγώνα, προσθέτοντας μονοπάτι–καλντερίμι μέσα στο Άγιο Λαυρέντιο. Έτσι η διαδρομή του ημιμαραθωνίου γίνεται 22.450 μέτρα με θετική υψομετρική +1072 μέτρα. Παράλληλα η διαδρομή του μαραθωνίου γίνεται 41.180 μέτρα με θετική υψομετρική +1820 μέτρα, αφαιρώντας το κομμάτι της πίστας του σκι «Φαλκονέρα» (μέσα στο χιονοδρομικό κέντρο).

--> Διαδρομή/προφίλ Ημιμαραθωνίου: εδώ.

 

Προκύρηξη

ΑΘΛΟΣ - Αθλητικός Όμιλος Αγριάς
Περικλέως Γεωργιάδου 22, 37300 ΑΓΡΙΑ

Ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς Μαγνησίας «ΑΘΛΟΣ», σε συνεργασία με το γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού True Adventure, ανακοινώνει την διοργάνωση των αγώνων ορεινού τρεξίματος 42 χλμ. και 21 χλμ. στο Πήλιο.

Χρόνος διεξαγωγής: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 5 Απριλίου 2015. Χρονικό όριο για την διαδρομή των 21 χλμ. είναι οι 4 ώρες, ενώ χρονικό όριο συμπλήρωσης για τη διαδρομή των 42 χλμ. οι 9 ώρες, με ενδιάμεσο χρονικό όριο στο «Μνημείο» στο 11ο χλμ. τις 2,5 ώρες.

Η εκκίνηση των διαδρομών των 42 χλμ.  και των 21 χλμ. θα δοθούν μαζί στις 08:00 της 5ης Απριλίου 2015.

Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό την παραλιακή Αγριά, 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Η διαδρομή του μαραθωνίου (42.190μ.) έχει θετική υψομετρική 2142μ. Η διαδρομή των 21.200μ. έχει υψομετρική 1230 μέτρα. Οι αγώνες θα εξελιχθούν στον ευρύτερο ορεινό και παραλιακό όγκο του Πηλίου, από τις ακτές του Παγασητικού κόλπου μέχρι και τις κορυφές του Πηλίου (Γολγοθάς 1370μ., Αγριόλευκες 1471μ.). Επτά χωριά και οικισμοί θα φιλοξενήσουν τις δύο διαδρομές και είναι: Αγριά, Βροχιά, Σερβανάτες, Άγιος Λαυρέντιος, Δράκεια, Χάνια και Ανεμούτσα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ατομικός. Θα υπάρξουν δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για αθλητές μικρότερης ηλικίας απαιτείται έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα. Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει 100 αθλητές σε κάθε αγώνα/διαδρομή.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 15 ευρώ για τον αγώνα των 21 χλμ και 30 ευρώ για τον αγώνα των 42 χλμ., το οποίο καταβάλλεται με την εγγραφή των αθλητών στη διοργάνωση. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:

 • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα
 • Ασφάλιση αθλητών για την ημέρα του αγώνα
 • Μετάλλιο και μπλουζάκι τερματισμού (θα δοθούν στον τερματισμό)
 • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών)
 • Σνακ, φρούτο, χυμός και μπουκάλι νερό στον τερματισμό.

Ασφάλεια αθλητών: Όλοι οι αθλητές/αθλήτριες θα είναι ασφαλισμένοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς επίσης οφείλουν να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα.

Διαδρομή αγώνα 21χλμ.: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην παραλία της Αγριάς, θα συνεχίσει στον οικισμό Βροχιά, θα ανηφορίσει στον οικισμό Σερβανάτες, θα φτάσει στο χωριό Άγιος Λαυρέντιος, από εκεί στη Δράκεια, θα περάσει από την Αλικόπετρα, θα κατέβει στην Ανεμούτσα και θα τερματίσει στην παραλία της Αγριάς.

Διαδρομή αγώνα 42 χλμ.: Η εκκίνηση θα γίνει στην παραλία της Αγριάς, θα συνεχίσει στον οικισμό Βροχιά, θα ανηφορήσει στο Άγιο Λαυρέντιο, στο Μνημείο, και στο Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια, από εκεί θα κατηφορίσει στην Παλιομαντρινιά, θα ανηφορίσει στον οικισμό Χάνια και από εκεί θα κατηφορίσει στην Ανεμούτσα και στην Αγριά.

Υποστήριξη αθλητών: Οι αθλητές/αθλήτριες θα τρέχουν στις διαδρομές του αγώνα χωρίς να έχουν μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό. Θα υπάρχουν οι εξής σταθμοί υδροδοσίας και τροφοδοσίας:
Διαδρομή των 21 χλμ: με 4 σταθμούς τροφοδοσίας  και  υδροδοσίας.
Διαδρομή των 42 χλμ: με 7 σταθμούς τροφοδοσίας και υδροδοσίας.

Αιτήσεις αθλητών/ομάδων: Οι αιτήσεις των αθλητών/ομάδων θα ξεκινήσουν στις 15 Ιανουαρίου 2015 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαρτίου 2015. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας www.kutp.gr. Με την αίτηση οι συμμετέχοντες οφείλουν να καταβάλλουν το ανάλογο ποσό, το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου, στον αριθμό λογαριασμού IBAN: GR4902600620000150200192826 και στο όνομα Χαρίλαος Μπαρμπαλιάς. Ακύρωση συμμετοχής (και επιστροφή χρημάτων) μετά τις 31 Μαρτίου δεν γίνεται δεκτή, ενώ μετά τις 31 Μαρτίου δεν γίνεται αντικατάσταση αθλητών και προσθήκη νέων.

Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα

 • Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).
 • Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.
 • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.
 • Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροδοσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών.
 • Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Παρατηρήσεις

 • Η διοργάνωση δύναται να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 • Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών.
 • Ο αγώνας είναι ημιαυτόνομος, οπότε οι αθλητές θα πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους τα επιπλέον υλικά τροφοδοσίας που χρειάζονται.
 • Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση.
 • Στις 3 πρώτες ομάδες θα δοθούν κύπελλα, ενώ σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Πίνακας συμμετοχών (αυτόματη ενημέρωση)